top of page

Terug kijken in de 'verleden tijd' (5)


Hier 3 herinneringen refererend aan de 3 meest interessante interviews met muzikale helden die ik ooit mocht maken uit mijn ‘journalistieke’ bijverdienste periode.


(1) Ooit de eer gehad om te mogen interviewen: Synthesizer goeroe Joe Zawinul (o.a. Weather Report) in de Melkweg te Amsterdam. Een indrukwekkende soundcheck meegemaakt aldaar. Die man componeerde gewoon met de band tijdens de soundcheck en riep dan naar zijn bandleden (oa toen met zijn syndicate met Richard Bona als bassist) : ‘Let’s keep that in mind for tomorrow’! En na de soundcheck riep naar mij : ‘Hey you my friend we go on with the interview’ en we hadden vooraf al ruim een half uur gesproken. Wat een geniale held was hij.


(2)Wat mij betreft de beste vocalgroup ter wereld The New Voices ooit mogen interviewen bij een internationaal korenfestival in Tilburg. Wat hebben zijn een sound en blenden perfect samen. Dat concert deden ze ook nog 1 lied samen met Montezumas Revenge (a capella groep uit Nederland). Zijn zingen even gemakkelijk jazz, latin en pop, als de beste.


(3) Misschien wel de grootste artiest die ik (zelfs 2x) heb mogen interviewen is meervoudig Grammy winnaar zanger/pianist/arrangeur en niet onverdienstelijk acteur Harry Coninck jr. Had soms een beetje ‘diva’ gedrag, b.v. door mij het 2e interview het hele interview door mij strak te blijven aankijken, te laat komen op de afspraak , 1e keer interview door SONY pr-man gewaarschuwd hij is moody en mocht absoluut geen foto’s maken alleen persfoto’s gebruiken. En toch 2 hele leuke interviews gedaan uiteindelijk - misschien om we beiden natuurlijk op een andere nivo ook collega’s waren - en zei ook tijdens 1e interview naar mijn uitgesproken bewondering voor zijn geniale muzikale gave: ‘hey maybe I’m better than you’. Factcheck: hij had natuurlijk 100% gelijk .


Maar mooiste compliment voor geslaagd interview was dat ik van Harry na mijn 2e interview in Congresgebouw kreeg, zijn uitnodiging de soundcheck te mogen bijwonen. Dat beaamde de SONY-man ook:‘dat doet ie anders nooit’.


Wat een voorecht om al deze interessante mensen hebben te mogen bevragen over hun.


Verder ook leuke interviews gedaan met super interessante toetsenisten zoals: David Paich (Toto), Mickey Simmons (Mike Oldfield), Tjeerd Oosterhuis, Hans Liberg, Kitaro, Carlo de Wijs en Jordan Rudess.


Er staat nog 2 mensen op mijn interview Bucket List:

Natuurlijk Donald Fagen (Steely Dan)

maar vooral met mijn grootste held:

James Taylor,


Wie weet gaat dat ooit nog gebeuren. Zal niet makkelijk, maar een mens moet dromen blijven houden, toch?

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page