top of page

Terug kijken in de 'verleden tijd' (4)


6-5-2024 precies op die datum is het verjaardagsconcert ‘Wilco 60’ - Mijn muzikale helden - in Orpheus Apeldoorn, mooie gelegenheid om de komende maanden eens terug te kijken in de ‘verleden tijd’.

In 1989 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium, Electronisch Orgel (lichte muziek). Wat was dat spannend die dag, maar wat een goed bandje had ik toen: Nico Groen (drums), Lene te Voortwis (Bas), Joop Wallerbosch (gitaar) en Yolanda Tangelder (zang). Ook een Ad Hoc blazerssectie geritseld voor mijn eigen jazz-arrangement van ‘I’ll remember April’. Met de band verder ook gespeeld op dit eindexamen: Blue Rondo Alla Turk, A night at Tunesia (Chaka Kahn versie) en I don’t wanna be left alone (eigen power ballad) als 1e in Nederland met medewerking van een Atari 1040 ST met Notator software gebruikend. Dit eindexamen was tevens mijn proeve van bekwaamheid als afsluiting van mijn Rotterdams Conservatorium (Toegepaste Electronica). Ik weet niet of dat nu nog steeds kan: 1 eindexamen voor 2 conservatoria .

16 jaar vanwege concert bezoek van mijn muzikale held James Taylor in Utrecht, ook meteen het Conservatorium maar weer eens bezocht. Was toen nog nagenoeg hetzelfde. Daarom ongeveer dezelfde foto nogmaals gemaakt. 16 jaar en kilogram later .

In Utrecht onder andere les gehad van Emile Simonis, Heske Berkenkamp, Ernst Bonis, Jasper van ‘t Hof. Hoofd lichte muziek was toen Henk Alkema, directeur was toen Ton Hartsuiker. En in K&W kantine ook met enige regelmaat de lekkerste pannenkoek appel gegeten. Jaar/studie genoten in die tijd waren: Olaf Windey, Ton-Herman Melis, Carolien van der Weiden en Bert Smorenburg.


Ofschoon ik een pendelende student was vanuit Doetinchem (ook naar Rotterdam!), vele leuke (levens)ervaringen opgedaan in die periode van augustus 1984 tot en met mei 1989.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page