top of page

Terug kijken in de 'verleden tijd' (2)

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023


6-5-2024 precies op die datum het verjaardagsconcert ‘Wilco 60’ - Mijn muzikale helden - in Orpheus Apeldoorn, mooie gelegenheid om de komende maanden eens terug te kijken in de ‘verleden tijd’.


Een ander mooi muzikaal hoogtepunt was mijn tijd als orkestlid bij de musical Zzinderella van Jos Brink. Deze ‘gig’ (periode 1995-1997) toch grotendeels te danken aan vriend en collega Olaf Windey. Waarvoor nog steeds dankbaar. Daardoor de kans gehad om in die periode in bijna alle belangrijke theaters van Nederland te mogen optreden en genieten van het vakmanschap van Jos. Maar vooral ook de vriendschap die ik daar heb opgedaan met Lucie de Lange is mij erg dierbaar. Altijd fijn om (nog steeds) met haar te mogen samenwerken en samen met haar man Jan Passies altijd een warm welkom in Blokzijl.


Het meest bijzonder vond ik dat ik tijdens deze musical tournee/periode van Jos ook gewoon mijn toenmalige Westie Lizzy (zie foto) gewoon mocht meenemen naar de voorstelling. En altijd rustig bleef liggen op het zij- of achtertoneel of orkestbak ondanks het heen en weer geren van de hele cast met alle ‘haastverkledingen’.


Op de ‘mij-achter-de-synthesizers’ foto ook nog net te zien componist en begenadigd pianist Henk Bokkinga. Uiterst vriendelijke man en een uitmuntend muzikaal begeleider.


Nog een leuk weetje uit die (begin)tijd. Bij sollicitatie gesprek met het Impresariaat van PP (Amsterdam) vroeg ik als ‘onschuldig muziekdocent’: ‘En als ik dan eens ziek wordt tijdens de musical periode, wat dan’? PP keek mij strak aan en zei resoluut: ‘Maar jij wordt nooit ziek!’ M.a.w. zeker in die tijd was het altijd spelen/optreden, the show must go on, always. Later zou blijken dat dit toch anders zou ‘uitpakken’. (Moest toen wel denken aan het boek Animal Farm van George Orwell: ‘Some animals are more equal…’). Maar als slotconclusie wel veel qua theater-discipline geleerd in die periode, dus alles bij elkaar erg leerzaam geweest.


Verdere nog noemenswaardige personen in deze productie: de drijvende kracht achter de techniek, facilitair en decors was natuurlijk ook de harder werker Hans Mulder. Aardige man ook! En ook het altijd perfecte geluid van sound-engineer Wilfrid Evenblij. En natuurlijk ook het leuke collegiale contact met cast-leden zoals: Josta Rutten en Fred Klinkenberg en mede-musici zoals bassist Lou Kuijper.


Het was een GEWELDIGE ervaring! Had deze periode (ofschoon natuurlijk ook mindere ervaringen in die tijd gekend, maar die vervagen bij alle mooie momenten die ik toen heb meegemaakt).
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page